“Rappkjeft”

For å spille “rappkjeft” trenger dere bokstaver. Bruk bokstaver som hører til spill dere har, eller lag dem selv. Skriv på kartongbiter ca 2×2 cm,  en bokstav på hver kartongbit.  Lag minst to av hver bokstav og noen ekstra av de som er lettest å bruke. Dere kan også bruke lenken og laste ned en pdf med bokstavene.

Trine, Pål og pappa vil prøve. Trine får begynne. Hun velger kategorien “dyr”. Derfor sier hun “Et dyr på…” (hun trekker er bokstav og får en R) ..”R”! Da gjelder det å være først til å finne et dyr som begynner med r. Pål er kjappest: “rev”, sier han. Da får han lappen, og så blir det hans tur til å finne kategori og trekke en ny bokstav. Pål vil ha et land, og trekker bokstaven T. “Tyskland” sier pappa. Da får han den bokstaven, og så er det hans tur. Slik går spillet, til det er tomt for lapper, eller til det er noe annet på programmet. Den som får flest bokstaver vinner.

Hvilke kategorier en velger må tilpasses de som skal spille. Jente- og guttenavn er  lett, det samme er “noe som kan spises”. En by, en elv og andre geografiske navn krever at de som spiller kan slike navn. Blomster, frukt, TV-program, serier, navn fra Harry Potter; rekken er uten ende når det gjelder kategorier en kan bruke. Kos dere!