Oppmerksomhet i julestria.

På travle dager er det mye som konkurrerer om oppmerksomheten. Det er lett å la seg rive med – og ikke like lett å holde fokus.
Har du barn rundt deg, la deg smitte av begeistringen som kan følge av å legge merke til detaljer. Kanskje trenger vi å øve oss i å legge merke til de detaljene som gir oss noe annet enn travelhet og dårlig samvittighet? Hva med å fokusere på det fantastiske lyset som kan nå oss til og med gjennom et tynt skydekke, i stedet for fettflekkene etter lubne fingre, de som vi ikke kommer til å få tid til å gjøre noe med i dag heller? Eller å legge merke til smilet og de vennlig ordene fra butikkekspeditøren som tilbyr seg å pakke inn gaven du har kjøpt, i stedet for å irritere deg over at du ikke fant de to andre gavene du hadde planlagt å kjøpe i samme butikk?

Julesamvær gjør noe med relasjoner. Kanskje er du av dem som synes det er krevende med så mye tid innen husets fire vegger? I år blir det jo ekstra mye av det. Da kan det lønne seg å velge hva en vil fokusere på, og øve seg på å overse alt det som pleier å være “kick-off” for en konflikt. Oppmerksomhet, altså! Ikke bare noe som elever kan ha vansker med, men det som alltid er starten på noe.

I julen har vi mye fokus på lukt og smak. Eller, det må vi ha hatt, i alle fall. For hvem blir ikke minnet på jul av bestemte lukter, som vi må ha lagt merke til en gang? Og vi vet å legge merke til om smaken på ribba er slik den skal være, eller om pinnekjøttet er passe salt.

Real group har fokusert på svenske julesmaker i sin “chili-con.carne”-versjon Ris à la Malta. Og legg gjerne merke til rytmiske detaljer og spreke arrangement om du velger å følge linken: Ris à la Malta!